|
Lyngen Reker AS
"Når vinden står på fra nord mellom alpefjell, er det friskt å drive fiske på fjordene i nord. Allikevel har vi syslet med rekefangst her siden 1950. Det er fordi vi vet at det kalde og klare havet gir rekene fra Lyngenfjord en helt unik kvalitet og smak. [ Les mer] |
annonse
|
Lyngenlam er nå en av Norges nasjonale matskatter
"Lyngenlam er nå offisielt en av Norges nasjonale matskatter og høstet heder under åpningen av Norges stand på den store mat- og reiselivsmessen Grüne Woche i Berlin fredag." [ Les mer] | Mariads
"Det er ikke så ofte en finner oppskrifter med tørrfisk, når vi ser bort i fra lutefisken, som jo er blitt rene kult-maten. Tørrfisken er i motsetning til klippfisken ikke saltet, men kun vindtørket..." [ Les mer] | Kje i rømmesaus
Kjekjøttet er magert og kan sammenlignes med fjørfe- eller kaninkjøtt. Det er en ettertrakta råvare verden over - også i europeiske land som Frankrike og Sveits. - Bjerkeli Gård i Nordreisa gir oss noen kjekjøttoppskrifter. [ Les mer] | Valgets kval
"En god hvalbiff er alltid deilig, spesielt når den grilles. Grillet hval er smakfullt, godt og enkelt." - her finner du mange kvalkjøttoppskrifter. [ Les mer] |
Mørlefse fra Jøkelfjord
2 kopper sur fløte, 2 kopper melk... Pisken fløten og melka med bakepulver... [ Les mer] |